Vliegengordijnen helpen bij een goede nachtrust

Raamhor Vliegenramen

Voor een wezen als de mens is slapen heel erg belangrijk. Al heeft de ene persoon maar 4 en de ander wel 10 uur slaap nodig. Dat verschilt per persoon. Maar een ding staat wel vast: iedereen heeft een goede nachtrust nodig. Dan is het niet fijn als je – vooral in de zomer – ligt te woelen in het zweet van de hitte. Ook wil je de ramen niet open doen want dan kunnen er wel eens vervelende insecten naar binnen komen.

Dat kan voorgoed verleden tijd zijn. Met vliegenramen, namelijk. Ook wel raamhorren genoemd. Super handig en dus ook van invloed op je slaapritme. Vliegenramen houden nou eenmaal insecten buiten de deur en versperren ook de weg voor de kat van je buren. Of natuurlijk voor gedesoriënteerde duiven. Geen onverwachte ontmoetingen, geen paniekreacties en geen vervelend gezoem meer in huis. Met slechts één aankoop. Daarom kies jij toch ook voor een vliegengordijn?

 Niets maakt een kans

Alsof dat nog niet voldoende reden is om een vliegenhor aan te schaffen. Maar ook beschermd een raamhor tegen pollen, vuil en andere stofdeeltjes. Het gaas is daar te goed voor geïnstalleerd. Toch behoud je wel de lichtinval en luchtcirculatie. Hierdoor blijft en oogt het lekker fris in huis. Vergeet niet overdag ook gewoon je ramen open te zetten. De zomerhitte verlaat dan via een natuurlijke circulatie je huis. Zie het als een filterfunctie van je raamhor.

Een vliegenraam is er in verschillende varianten en is over het algemeen altijd wel van goede kwaliteit. De hor is gemaakt van zeer sterke stabilisatiekoorden, gevouwen gaas en een aluminium frame. Daardoor is het ook nog eens bestand tegen alle weersomstandigheden. Dat moet ook, want je kunt je vliegenhor namelijk zowel buiten als binnen installeren. Je krijgt het pakket compleet geleverd, dat wil zeggen inclusief montageclips. Met deze montageclips kun je de raamhorren zowel op als in het kozijn plaatsen.

Grijp je kans

Nou, waar wacht je nog op? Dit doe jij toch ook voor een super nachtrust en een fris huis zonder ongedierte?